Internationaal netwerk » Informatie voor therapeuten » Opleidingstraject

Opleidingstraject

EFT-trainingen zijn er voor iedereen.

Om EFT-therapeut te worden, is er een vaste opleidingsroute die bestaat uit trainingen, supervisie en werkervaring. De opleidingsroute is opgesteld door het internationale EFT-opleidingsinstituut ICEEFT.

De vijf niveaus in het ICEEFT erkende opleidingstraject:

ICEEFT

EFT-NL

E

Externship

B

Basisniveau

A

Advanced

G

Gevorderd niveau

C

Certified EFT Therapist

C

Gecertificeerd EFT therapeut

S

Supervisor

S

Supervisor

T

Trainer

T

Trainer

 

ICEEFT erkende trainingen zijn alleen toegankelijk voor:

  • Psychiaters, psychotherapeuten, klinisch psychologen, GZ-psychologen, met een BIG-registratie, en personen in een gevorderde fase van hun opleiding tot een van de bovengenoemde beroepsgroepen, óf

  • Voor diegenen die lid zijn van een specialistische psychotherapievereniging, of in gevorderde fase zijn van opleiding tot lidmaatschap van een specialistische psychotherapievereniging* én

  • Uitsluitend voor diegenen in bovengenoemde beroepsgroepen die (echt)paren en gezinnen (gaan) behandelen.

EFT Based trainingen

Naast de door ICEEFT erkende trainingen worden ook  EFT Based trainingen gegeven. Deze trainingen zijn toegankelijk voor onder andere coaches, counselors, integratief therapeuten, mediators, bijzonder curatoren, orthopedagogen, en speltherapeuten, die beroepsmatig in aanraking komt met vragen en problemen rondom relaties. Deze trainingen zijn niet ICEEFT erkend.

Op dit moment bieden wij alleen nog een basisopleiding en zijn wij volop aan het werk met de ontwikkeling van een verdiepingstraining.

 

* Voor een lijst van erkende verenigingen: klik hier

 

No documents found.

overzicht